Ghid complet: Cum îți organizezi proiectele pentru succes

Îți dorești să-ți organizezi proiectele, astfel încât acestea să nu-ți mai dea bătăi de cap? Da, într-adevăr toți își doresc acest aspect, lucru care este total normal și de înțeles.

Ai auzit de CRM, de monday.com, de proiecte, de organizarea acestora, de succes, dar parcă nu știi cum să pui toate informațiile cap la cap? De aceea, noi cei de la Agile Workflow suntem aici. Vrem să te ajutăm și să găsești toată claritatea de care ai nevoie pentru a-ți duce în următoarea etapă workflow-ul.

Așasar, în acest articol vei găsi informații de bază deespre organizarea proiectelor în monday.com, dar numai.

Acest articol este pentru toți cei care doresc să învețe cum să utilizeze platforma monday.com pentru a organiza și gestiona proiecte în mod eficient.

Indiferent dacă ești manager de proiect, antreprenor, profesionist în gestionarea timpului sau doar o persoană interesată să-și optimizeze procesele de lucru, vei găsi acest ghid util.

Cum se face configurarea inițială?

Atunci când începi să lucrezi cu platforma monday.com, este esențial să faci pașii corecți de la bun început. Pentru a porni la drum cu monday.com, primul și cel mai important pas este să-ți clarifici nevoile și să stabilești prioritățile tale cheie.

Acest punct de pornire este esențial pentru a structura board-urile și coloanele într-un mod logic și eficient. Cu această bază solidă, vei naviga cu încredere în lumea gestionării proiectelor cu monday.com. În următorul paragraf vom vorbi mai detaliat despre board-urile și coloanele care te vor putea ajuta.

Ce board-uri sunt în monday.com?

monday.com oferă o gamă variată de tipuri de board-uri, fiecare cu funcții specifice. Dacă ar fi să le categorisim, am putea să le împărțim în următoarele categorii:

 • Board-uri de proiecte: Acestea sunt potrivite pentru gestionarea proiectelor, urmărirea stadiului proiectului, termenele limită și alocarea resurselor.
 • Board-uri de sarcini: Ideale pentru gestionarea listelor de sarcini personale sau de echipă. Acestea pot include coloane pentru priorități, responsabili și termene limită.
 • Board-uri de bugete: Folosite pentru urmărirea bugetelor și cheltuielilor, aceste board-uri au coloane pentru sume, categorii de cheltuieli și previziuni.
 • Board-uri de vânzări și marketing: Perfecte pentru urmărirea și coordonarea activităților de vânzări și marketing, inclusiv lead-uri, campanii și rapoarte de vânzări.
 • Board-uri de resurse umane: Ajută la gestionarea resurselor umane, inclusiv procesele de recrutare, evaluările angajaților și urmărirea concediilor.
 • Board-uri de evenimente: Pot fi utilizate pentru planificarea și organizarea evenimentelor, inclusiv gestionarea listelor de invitați, logistică și bugete.
 • Board-uri de dezvoltare software: Pentru echipele de dezvoltare software, aceste board-uri pot urmări epice, sprints, sarcini și erori.
 • Board-uri de gestionare a producției: Folosite în industria de producție pentru a gestiona fluxul de producție, stocuri și programări.
 • Board-uri de sănătate și securitate: Pot fi utilizate în domeniul sănătății și siguranței pentru urmărirea incidentelor, investigații și măsuri corective.

Cu monday.com, ai flexibilitatea de a personaliza și adapta board-urile pentru a se potrivi cu exactitate proceselor și proiectelor tale. Nu-i așa, că monday.com te ajută în ușurarea muncii tale?

Cum se pot personaliza board-urile?

Alegerea și configurarea adecvată a coloanelor reprezintă o parte esențială a acestui proces. Iată o prezentare detaliată a tipurilor de coloane disponibile și a modului în care acestea contribuie la organizarea și gestionarea eficientă a proiectelor:

 • Coloana Text: Utilizată pentru adăugarea de texte, descrieri sau nume de sarcini, această coloană aduce claritate și detalii suplimentare.
 • Coloana Număr: Cu ajutorul acestei coloane, poți introduce valori numerice, cum ar fi cantități sau sume de bani, facilitând gestionarea resurselor financiare.
 • Coloana Dată: Este utilizată pentru a stabili și urmări date importante, cum ar fi termenele limită ale proiectelor, pentru a asigura respectarea cronogramelor.
 • Coloana Oră: Această coloană este esențială pentru specificarea orelor sau duratei necesare pentru sarcini, optimizând gestionarea timpului.
 • Coloana Persoană: Permite atribuirea sarcinilor și responsabilităților membrilor echipei, facilitând monitorizarea asignărilor și clarificând cine este responsabil pentru ce.
 • Coloana Tag-uri: Etichetează sarcinile cu cuvinte cheie sau categorii, simplificând sortarea și căutarea ulterioară a informațiilor.
 • Coloana Stadiu: Folosită pentru a urmări stadiul proiectelor sau al sarcinilor, ajutând echipa să știe în ce etapă se află fiecare element.
 • Coloana Fișiere: Această coloană permite atașarea de documente relevante pentru a păstra toate informațiile importante în același loc.
 • Coloana CheckBox: Utilizată pentru a marca completarea sau necompletarea unei sarcini sau a unui element de listă, indicând stadiul de progres.
 • Coloana Rating: Cu ajutorul acestei coloane, poți evalua și nota sarcinile sau alte elemente, contribuind la priorizarea lor.
 • Coloana Link: Adaugă link-uri către site-uri web, documente sau resurse externe relevante pentru acces rapid și ușurință în documentare.
 • Coloana Buget: Specializată pentru urmărirea bugetelor și cheltuielilor proiectelor, asigurând o gestionare financiară eficientă.

Personalizarea board-ului este esențială pentru adaptarea lui la specificul proiectelor tale, facilitând o gestionare mai eficientă și transparentă. Cu aceste tipuri de coloane la dispoziție, poți crea un board perfect adaptat nevoilor tale și proceselor tale de lucru.

Cum e partea cu integrările și KPIs?

Integrările reprezintă un pas important pentru centralizarea informațiilor și simplificarea comunicării într-o organizație. De obicei, lucrăm cu o multitudine de aplicații, de la e-mail și stocarea în cloud la platforme de social media, calendare și pachete Office, fiecare utilizată în diverse contexte. Acum, imaginează-ți o soluție simplă și eficientă: toate aceste aplicații și datele lor pot fi integrate în monday.com.

Nu mai trebuie să deschizi e-mailul pentru a trimite sau citi mesaje, să deschizi documente Word pentru a scrie sau să sari între platforme pentru a verifica campaniile de marketing. Toate acestea sunt acum centralizate și accesibile cu un singur click. În monday.com, toate informațiile de care ai nevoie sunt la îndemână, contribuind la eficiența și productivitatea ta.

Pentru a urmări și seta KPI-urile, trebuie să știi câteva elemente care te vor ajuta:

 • Claritatea de la început: Primul pas este să îți clarifici obiectivele și să stabilești KPI-urile corespunzătoare. Aceste KPI-uri trebuie să fie măsurabile, realizabile, relevante și să aibă o limită de timp bine definită.
 • Configurare simplă în monday.com: După ce ai definit KPI-urile, configurarea lor în monday.com este simplă și intuitivă. Poți crea un board dedicat pentru KPI-uri și metrici, adăugând coloanele necesare pentru a urmări datele relevante.
 • Automatizări pentru eficacitate: Setează automatizările pentru a primi alerte și notificări atunci când se ating sau se apropie de atingere anumite valori-cheie. Cu doar câteva clicuri, poți genera grafice și rapoarte bazate pe cifrele introduse, oferind o perspectivă clară asupra progresului.

Cu această abordare, îți vei putea monitoriza cu ușurință performanța și te vei asigura că rămâi pe drumul corect pentru atingerea obiectivelor tale.

Secrete pentru eficiența în monday.com

Există o listă lungă de shortcuturi și tips and tricks în monday.com, dar cel mai benefic pentru utilizatorii de monday.com este să ne urmărești pe social media unde vom posta videouri ajutătoare pentru tine. Până atunci, îți lăsăm mai jos câteva trucuri:

 • Quick Add: Apăsând tasta “N”, poți deschide rapid fereastra de adăugare a sarcinilor sau elementelor pe board-ul curent.
 • Găsirea Rapidă a Board-urilor: Apăsând “Ctrl” + “K” (Windows) sau “Cmd” + “K” (Mac), poți căuta rapid un board sau tablou și accesa oricare dintre ele.
 • Crearea Rapidă de Sarcini: Dacă ești într-un board, poți apăsa “Tab” pentru a crea rapid o sarcină nouă și a trece la următoarea coloană.
 • Selectare Multiplă: Utilizează combinația “Ctrl + Click” (Windows) sau “Cmd + Click” (Mac) pentru a selecta mai multe elemente sau coloane simultan pe board.
 • Selectare Totală: Apăsând “Ctrl + Space” (Windows) sau “Cmd + Space” (Mac), poți selecta toate elementele de pe board.
 • Filtre Avansate: Utilizează filtrele avansate pentru a rafina vizualizarea datelor pe board-urile tale. Apasă “F” pentru a accesa aceste filtre.
 • Navigare Rapidă cu Tastatură: Folosește săgețile sus/jos și Enter pentru a naviga rapid prin diferite elemente și pentru a edita valori în mod eficient.
 • Duplicate și Repetă: Dacă dai clic pe o sarcină sau un element și apoi apăși “D,” vei crea o copie a elementului. Apăsând “R,” poți crea o sarcină repetată.
 • Căutare de Coloane: Într-un board cu multe coloane, apasă “Ctrl + Shift + F” (Windows) sau “Cmd + Shift + F” (Mac) pentru a căuta rapid coloane după nume.
 • Meniu de Context: Fă clic dreapta pe orice element sau coloană pentru a accesa un meniu de context cu opțiuni suplimentare.

Aceste scurtături și trucuri vor transforma modul în care lucrezi cu monday.com, făcându-te mai eficient și productiv.

Ce ar trebui să mai știi despre monday.com?

Atunci când vine vorba de aprofundarea cunoștințelor despre monday.com, ai la dispoziție o gamă variată de resurse de învățare. Iată câteva dintre opțiunile disponibile:

 • Learning Center monday.com: Platforma are un propriu Learning Center, unde poți accesa tutoriale video, documentație detaliată și ghiduri pas cu pas pentru a te ajuta să înțelegi în profunzime funcționalitățile platformei.
 • Webinarii și Cursuri de Performanță: Participă la webinarii și cursuri specializate pentru a dobândi competențe avansate în utilizarea monday.com. Ai șansa de a obține certificate acreditate global, recunoscute la nivel internațional.
 • Manuale de Instrucțiuni: Accesează manuale de instrucțiuni complete pentru a învăța cum să folosești platforma eficient și eficace.
 • Canalul YouTube Dedicat: monday.com oferă un canal de YouTube cu tutoriale video informative, care îți vor arăta cum să utilizezi diferite funcționalități.
 • Forum și comunitate: Alătură-te comunității de mii de membri care se ajută reciproc în rezolvarea problemelor și împărtășesc experiențele. Un forum activ poate oferi răspunsuri și soluții rapide la întrebările tale.
 • Suport direct de la Agile Workflow: Echipa noastră Agile Workflow este la un apel distanță pentru a oferi răspunsuri la orice întrebare sau pentru a oferi asistență personalizată în ceea ce privește monday.com.

Cu aceste resurse de învățare la îndemână, vei avea toate instrumentele de care ai nevoie pentru a deveni un maestru în gestionarea proiectelor cu monday.com.

Cu ajutorul monday.com, gestionarea proiectelor devine mai eficientă, iar transparența în echipă este sporită. Poți să elimini barierele în comunicare și să centralizezi informațiile critice din diverse aplicații într-un singur loc.

Indiferent dacă ești un manager de proiect, un antreprenor sau un profesionist în gestionarea timpului, monday.com îți oferă resursele necesare pentru a duce proiectele tale la nivelul următor. Așa că nu ezita să explorezi și să înveți din plin această platformă.